top of page
  • Foto van schrijverPegasus Uitvaartzorg

Een respectvolle uitvaart bij Pegasus uitvaartzorg met dit stappen plan

In het aangezicht van verlies wordt de wereld plotseling complex, met emotionele uitdagingen en praktische beslissingen die genomen moeten worden. Bij Pegasus Uitvaartzorg begrijpen we dat deze moeilijke periode vraagt om begeleiding en zorg. In deze blog willen we u meenemen door het proces van het regelen van een uitvaart, van de eerste stappen na het overlijden tot aan de belangrijke nazorg. Ons stappenplan is ook te vinden door hier op te klikken.


Directe Stappen na het Overlijden

Het moment van overlijden brengt een wervelwind van emoties met zich mee. Het is essentieel om enkele directe stappen te zetten. Informeer de huisarts of de behandelend arts. Breng naasten op de hoogte van het overlijden. Neem contact op met Pegasus Uitvaartzorg door op deze link te klikken of op 043 – 365 46 66 of 046 – 435 06 88 (24/7 bereikbaar). Wij begeleiden u bij het kiezen van een opbaring thuis of in een uitvaartcentrum, waarbij we uw wensen centraal stellen. In deze cruciale eerste momenten, biedt ons toegewijde team de steun en begeleiding die u nodig heeft. Door het informeren van de juiste mensen en het vastleggen van de gewenste opbaringslocatie, ontzorgen wij u in deze emotioneel beladen tijd.


opbaringslocatie

Administratieve Zaken om te Regelen

Naast het emotionele aspect zijn er administratieve zaken die geregeld moeten worden. Doe een melding van overlijden bij de gemeente, banken, en verzekeraars. Controleer de uitvaartverzekering van de overledene. Zeg abonnementen en lidmaatschappen op. Regel de financiële afhandeling van de uitvaart. Bij Pegasus Uitvaartzorg nemen we deze administratieve last op ons als u ons kiest als uw uitvaartverzorger. In de nasleep van het verlies helpen we u bij het afhandelen van formele zaken. Van meldingen bij instanties tot het regelen van financiële zaken, onze ondersteuning verlicht de last tijdens deze zware periode. We kunnen u hier ook mee helpen om klik dan hier.


Neem Contact op met de Uitvaartverzorger

Onze ervaren uitvaartverzorgers bij Pegasus Uitvaartzorg staan paraat om u te begeleiden. Met meer dan 25 jaar ervaring helpen ze u zorgvuldig elke stap van het proces vorm te geven voor een mooi afscheid. Een persoonlijk gesprek met de uitvaartverzorger biedt u de mogelijkheid om vragen te stellen en uw wensen te bespreken. Onze uitvaartverzorgers zijn uw betrokken gidsen, ervaren in het vormgeven van afscheidsceremonies. We nemen de tijd om uw wensen te begrijpen en bieden ondersteuning op maat.


De Wensen van de Overledene

Het respecteren van de wensen van de overledene staat centraal bij het regelen van een uitvaart. Bij Pegasus Uitvaartzorg helpen we u bij het vastleggen van deze wensen, of het nu via een wensenboekje is of een gesprek met een uitvaartspecialist.

Bij het herdenken van uw dierbare, streven we ernaar om de unieke wensen te vervullen. Onze begeleiding omvat het vastleggen en realiseren van de laatste wensen van de overledene.


Begraven of Cremeren

Bij het regelen van een uitvaart staat u voor de keuze tussen begraven of cremeren. Onze begeleiding biedt informatie en ondersteuning bij deze persoonlijke beslissing. Het kiezen tussen begraven en cremeren is een persoonlijke keuze. Onze experts delen inzichten om u te helpen bij het nemen van deze belangrijke beslissing in lijn met uw waarden en overtuigingen. Er is meer over dit klik daarvoor hier.


Vaststellen Datum en Locatie van de Uitvaart

Het bepalen van de datum en locatie van de uitvaart is essentieel om nabestaanden de gelegenheid te geven om aanwezig te zijn. Onze experts adviseren over wettelijke termijnen en helpen bij het vinden van een geschikte locatie. Om een gedenkwaardig afscheid te creëren, is het kiezen van de juiste datum en locatie cruciaal. Wij staan klaar om u te begeleiden door deze beslissingen.


Rouwbezoek

Het ontvangen van rouwbezoek biedt troost en steun. Pegasus Uitvaartzorg helpt bij het organiseren van rouwbezoek, of het nu thuis is of in een van onze rouwcentra. Het ontvangen van rouwbezoek is een intiem moment. Samen met u organiseren we het rouwbezoek volgens uw wensen, in een vertrouwde omgeving.


Rouwdrukwerk

Rouwdrukwerk is een persoonlijk aspect van de uitvaart. Onze uitvaartverzorgers assisteren bij het opstellen van rouwbrieven, kaarten en advertenties, waarbij we inspiratie. bieden voor een persoonlijke touch. Het samenstellen van rouwdrukwerk vraagt zorgvuldigheid. Onze experts ondersteunen u bij het creëren van persoonlijke en betekenisvolle documenten. Druk werk is ook te vinden door hier te klikken.


Een Kist Kiezen

De keuze van een grafkist is zowel een eerbetoon als een financiële overweging. Ons assortiment omvat milieuvriendelijke massief houten kisten, afgestemd op uw voorkeuren en het karakter van uw dierbare. In de selectie van een kist weerspiegelen we het karakter en de financiële mogelijkheden. Ons aanbod omvat milieuvriendelijke opties voor een respectvol afscheid.


Bloemen Kiezen

Bloemen dragen bij aan een persoonlijke uitvaart. Bij Pegasus Uitvaartzorg helpen we u bij het kiezen van bloemen die symbolisch zijn en het leven van uw dierbare eren. Bloemselectie voegt een persoonlijke touch toe aan de uitvaart. Samen met u kiezen we bloemen die betekenisvol zijn en de herinnering aan uw dierbare vieren.


Rouwvervoer

Het respectvol overbrengen van uw dierbare naar de uitvaartlocatie is een delicate taak. Pegasus Uitvaartzorg biedt diverse vervoersopties, waaronder traditionele rouwauto's en alternatieven zoals een rouwkoets of motor met zijspan. Het rouwvervoer draagt bij aan een respectvolle laatste reis. Wij bespreken met u de opties om ervoor te zorgen dat het vervoer aansluit bij uw wensen. Voor meer info over rouwvervoer kun u hier klikken.


Catering

Na de uitvaart is samenzijn van onschatbare waarde. Pegasus Uitvaartzorg verzorgt de catering in onze sfeervolle ontmoetingsruimtes, waar nabestaanden in een warme omgeving herinneringen kunnen delen. Catering biedt gelegenheid tot samenzijn na de uitvaart. Onze ontmoetingsruimtes bieden een warme omgeving voor het delen van herinneringen.


Invulling van de Afscheidsbijeenkomst

Een afscheidsbijeenkomst verdient zorgvuldige planning. Onze uitvaartverzorgers assisteren bij het kiezen van kistdragers, gedichten, foto's, video's en muziek die de persoonlijkheid van uw dierbare weerspiegelen. Onze uitvaartverzorgers begeleiden u bij het plannen van de afscheidsbijeenkomst. Van kistdragers tot gedichten, wij ondersteunen bij elke beslissing.


Condoleance en Samenzijn na Afloop

Een condoleance biedt troost aan nabestaanden. Onze uitvaartverzorgers kunnen de catering verzorgen indien gewenst. Een condoleance na afloop biedt extra steun aan nabestaanden. Onze uitvaartverzorgers regelen, indien gewenst, de catering voor dit samenzijn.


Nazorg na de Uitvaart

Na de uitvaart staan we klaar om u te ondersteunen met zaken zoals grafstenen, herinneringsproducten en nabestaandenzorg. Na de uitvaart bieden we ondersteuning bij zaken zoals grafstenen, herinneringsproducten en nabestaandenzorg. Wij staan voor u klaar, 24/7.

Bij Pegasus Uitvaartzorg begrijpen we dat elke uitvaart uniek is. Neem contact met ons op voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning in deze moeilijke tijd. Wij staan voor u klaar, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Voor vragen kun u hier klikken.


uitvaart

12 weergaven

Comments


bottom of page