top of page
wide-shot-phragmites-wind-with-cloudy-sky.jpg

Overlijden melden Limburg

Wanneer een naaste overlijdt, kan het overweldigend zijn om alles te regelen. Een begrafenisondernemer of uitvaartverzorger heeft expertise in wat er moet gebeuren en neemt vaak ook de overlijdensaangifte voor zijn rekening.

Overlijdensaangifte regelen

 

Bij Pegasus Uitvaartzorg bieden we ondersteuning bij het doen van de aangifte van overlijden van uw dierbare in Limburg, Nederland. Dit proces moet plaatsvinden voorafgaand aan de begrafenis of crematie. De gemeente verstrekt een officiële vergunning, bekend als een 'verlof tot begrafenis of crematie'. Zonder deze vergunning is een begraafplaats niet bevoegd om een overledene te begraven, en een crematorium mag zonder deze vergunning niet overgaan tot crematie.

Wat heeft u nodig voor de aangifte?

  • Uw geldige identiteitsbewijs (indien u persoonlijk aangifte doet).

  • Een verklaring van overlijden (A-verklaring), die ingevuld is door een arts (bij natuurlijk overlijden) of een gemeentelijke lijkschouwer (bij niet-natuurlijk overlijden).

  • Een ongeopende doodsoorzaakverklaring (B-verklaring voor het Centraal Bureau voor de Statistiek), ingevuld door een arts of gemeentelijke lijkschouwer.

  • Een verklaring van geen bezwaar, afgegeven door een dokter als de uitvaart wordt uitgesteld.

  • Het originele getekende terbeschikkingstellings-codicil (of een notariële akte) als de overledene zijn lichaam ter beschikking stelt voor wetenschappelijk onderwijs, studie en onderzoek. Deze verklaring wordt bewaard bij het ziekenhuis of medisch-wetenschappelijk instituut waar de overledene zijn wens kenbaar heeft gemaakt. Betrokkene zelf heeft een tweede identieke verklaring gekregen.

  • Eventueel het trouwboekje om het overlijden in vast te leggen.

Indien de overledene geregistreerd staat in een andere Nederlandse gemeente, zullen wij automatisch het overlijden melden bij de desbetreffende woonplaatsgemeente. Als de overledene echter in het buitenland woonachtig was, dient u zelf dit te melden bij de betreffende gemeente. Hierbij heeft u vaak een afschrift of uittreksel van de overlijdensakte nodig, welke online kan worden aangevraagd.

Wij ontzorgen u volledig bij uw overlijdensaangifte

Bij ons kunt u rekenen op volledige ontzorging bij het doen van de overlijdensaangifte. We zorgen ervoor dat alle benodigde instanties op de hoogte worden gebracht, waaronder de Belastingdienst, verzekeringen en eventuele abonnementen die moeten worden afgesloten. Ons toegewijde team biedt ondersteuning gedurende het hele proces.

Daarnaast bieden we een speciaal traject genaamd het ''Zorg erna traject''. Met dit traject hebben we een systeem ontwikkeld dat u eenvoudig door kunt lopen om te controleren of alle noodzakelijke stappen zijn genomen voor de overledene. Dit systeem is ontworpen voor gemak en zekerheid, zodat u zich kunt concentreren op het rouwproces in plaats van de administratieve rompslomp.

Het regelen van een uitvaart

Bij Pegasus Uitvaartzorg bieden we ook uitgebreide diensten voor het regelen van een uitvaart. Van A tot Z kunnen wij alles voor u verzorgen. We begrijpen dat het in een moeilijke tijd zoals deze belangrijk is om ervoor te zorgen dat alles goed geregeld wordt. Daarom raden wij aan om met één partij te werken in plaats van met meerdere partijen.

Door alles onder te brengen bij één betrouwbare partner zoals Pegasus Uitvaartzorg, kunt u vertrouwen op een soepele coördinatie en een zorgvuldige uitvoering van elk aspect van de uitvaart. Wij streven ernaar om u te ontlasten van de lastige organisatorische taken, zodat u zich kunt richten op het verwerken van uw verlies en het afscheid nemen van uw dierbare in alle rust en met respect.

Waarom kiezen voor Pegasus Uitvaartzorg?

check-mark.png

Een persoonlijke en nabije aanpak

check-mark.png

Ruimte voor ieders unieke wensen

check-mark.png

Hoog klanttevredenheidscijfer

Verken de emotie van een uitvaart..

Ervaar onze beloftes in een gratis gesprek en stel direct uw vragen

Een eervol afscheid in Limburg

In tijden van rouw en verlies staat Pegasus Uitvaartzorg voor u klaar om u te begeleiden en te ondersteunen. Daarom streven we ernaar om persoonlijke en betekenisvolle uitvaartzorg te bieden. Ons doel is om een afscheid te organiseren dat recht doet aan het leven van uw dierbare en tegelijkertijd troost biedt aan de nabestaanden.

Laat ons u begeleiden tijdens deze uitdagende periode. Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijk gesprek en meer details over onze uitvaartzorgdiensten in Limburg en de omliggende gebieden.

U kunt ons 24/7 telefonisch bereiken op 085 - 164 07 10 of een e-mail sturen naar info@pegasusuitvaart.nl. Pegasus Uitvaartzorg staat voor u klaar, met warmte, expertise en empathie, om u te helpen in deze moeilijk tijd.

Overlijden melden
bottom of page